maanantai 16. tammikuuta 2017

Katsaus vuoteen 2016

Pikainen yhteenveto vuodesta 2016. Olin asettanut labbiksille tavoitteita (nämä eivät meillä ole mitään verenmaku suussa omasta ja koiran hyvinvoinnista piittaamatta tavoitteita, vaan jotain mielikuvia, joihin pyritään, jotain suuntaa mitä pitäisi treenata).

Näin kirjoitin tavoitteista yhteen Facebook ryhmään 20.1.2016.

"Me alotettiin just tokoilu poikien kanssa, ehkä sillä saralla ei uskalla vielä laittaa tavoitteita tälle vuodelle. BH ois kiva saada molemmille. Qelmi NOME-B ALO koe (ei tulostavoitetta), Qelmi agilityssä 2-luokkaan, Pommac agilityssä 3-luokkaan, Pommac VEPE ALO läpi ja AVO-luokkaan. Qelmi näyttelystä eh, kun täyttää 2-vuotta."

Tässä nämä tulokset, mitä toteutui vuoden aikana:

Pommac
Vepe ALO1 7.7 ja 7.8.2016, siirto AVO luokkaan.
Agilityssä 3-luokkaan 28.8.2016.
NOU1 24.9.2016 eli taipparit läpi kolmannella yrityksellä.
Tokosta ALO2 tulos 1.10.2016 ja osallistuminen Varsinais-suomen piirinmestaruuskokeeseen joukkueessa, josta hopeaa!
BH koe 20.11 läpäisty.

Qelmi
Näyttely 21.5.2016 KÄY-H.
Luonnetesti 6.8.2016 pistein 203!
Agilityssä 2-luokkaan 14.8.2016.
Vepe ALO1 20.8 ja 21.8, siirto AVO luokkaan.
NOME-B ALO0 24.9.2016.


Qelmi agirodussa Teivossa.
Jos näitä summaa, niin Qelmi ei suorittanut BH-koetta, mutta yllättäen nousi Vepessä AVO luokkaan, vaikka sille ei asetettu lajin suhteen mitään tavoitteita (vienti takkusi koko alkukesän). Qelmi ei saanut näyttelystä EH:ta, mutta näyttelyt nyt ei meidän harrastuksissa paina, kun se pakollinen H on jo saatu ja yli 2-vuotiaana. Tuo siis vaaditaan valioitumiseen monessa lajissa, jos ikinä koskaan sellaisia tuloksia saavutetaan :D. Luonnetesti oli aika huikea kokemus ja onhan se kiva omistaa noin täyspäinen koira "joka näkee kaiken ja kuulee kaiken". Suurta kansalaisrohkeutta vaati myös toteuttaa tavoite osallistua NOME-B kokeeseen. Tuomarin sanoin "ystävällinen ylivirittynyt koira, epäonnistuu ohjaustehtävässä ja riistan käsittelyssä on puutteita". Toisin sanoen meinas vähän niin kuin lähtee lapasesta koko ajan ja linjaan ohjauksesta vedessä ei ollu hajuakaan :D


Qelmin luonnetesti video


Pommac taasen saavutti kaikki tavoitteet ja paljon enemmänkin, uskallettiin kisaamaan tokossakin kaksi kertaa. Taippareista en elätellyt enää niin suuria toiveita ja sekin oli todella positiivinen yllätys, kun meni läpi ja hienosti menikin! Tuomarin lapussa luki mm. "Tasaisella vauhdilla työskentelevä uros, joka helposti selviää kokeen tehtävistä osoittaen hyviä taipumuksia".


TOKO V-S piirinmestaruus hopeamitalistit.
Pommac eka tokokoe.


Pommac vepekokeessa Kiskossa.


Lainakoirat agilityssä ovat sitten oma lukunsa, mutta pikaisesti niputettuna näiden kanssa kisattiin:
Nasta sheltti 16.1.2016 2-luokasta luva, jonka jälkeen Nasta siirtyi Ellan lainakoiraksi.
Niitti sheltti ekat kisat 13.2.2016 luva, 15.10.2016 luva, 13.11.2016 serti ja siirto 2-luokkaan, 4.12.2016 luva, 11.12 luva ja serti ja siirto 3-luokkaan.
Amigo sheltti ekat kisat 15.10.2016, kerättiin hyllyjä kuusi ja kolme tulosta, ei nollia vielä.
Jura lk saksanseisoja aloitettiin kisaaminen 22.5.2016. Yksi tulos ja hylly, jonka jälkeen sterkkaus- ja treenitaukoa.

Huikea vuosi siis takana, paljon mahtavia kokemuksia koirien parissa ja mikä tärkeintä kaikki koirat pysyivät terveinä ja elossa! Syksyllä saatiin vielä uusi tulokas lk saksanseisoja Ryyppy laumaan, joka avaa meille taas ihan uuden koiraharrastuslajimaailman vetolajeissa!
Ryyppy ja isot tassut!

Mitä sitten vuonna 2017?

No se tärkein tavoite, että koirat ja itse pysyy ehjänä ja terveenä. Jatketaan Pommacin kanssa tokoilua, ehkä voisi kokeilla rally-tokoakin, kiinnostaisi myös kokeilla PK-lajeista metsäjälkeä, mutta ollaanko kisavalmiita vielä tänä vuonna? NOME-B koe ilman muuta täytyy käydä kokeilemassa. Vepe tottakai tulee kuulumaan labbisten kesän lajeihin, uskaltaisiko toivoa nousua VOI luokkaan? Sitten se Qelmin BH, ehkä? Qelmin luokkanousu agilityssä 3-luokkaan. Ajateltiin myös kokeilla uutena lajina noseworkia!

Lainakoirien kanssa agilityssä Amigo tietty nousee 3-luokkaan, no eka 2-luokkaan :D. Jura ainakin 2-luokkaan ja Niitti tekee hyviä ratoja 3-luokassa ja ehkäpä pitää pentulomaa, jolloin kisaan sitten muiden kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti